Het uitje naar Imm cologne in Keulen

19 januari 2010

Op de internationale meubelbeurs die jaarlijks in Keulen wordt gehouden, komen ieder jaar weer meer dan duizend toonaangevende aanbieders vanuit de hele wereld om hun nieuwste producten te laten zien. Dit jaar was ik samen met mijn 7 collega’s van de online wonen redactie van Sanoma Uitgevers ook van de partij.

De beurs begon met een zoektocht naar de pers afdeling, altijd leuk als deze helemaal achteraan te vinden is. De beurs was opgedeeld in verschillende ruimtes, van Basics en Modern tot young lifestyle en design talents.
Wij zijn begonnen bij de Young design talents.
Onderstaand een impressie van de vernieuwende en spectaculaire ontwerpen. De leukste ontwerpen heb ik op de  foto gezet.

Een houten kleed


Blow sofa Blow

Lamp waar de verf van af druipt!

Een stenen kussen


Wallpaper design; wool

Vouwbloem lamp

Gemaakt van pizza dozen

Een iglo gemaakt van plastic bakken

Een tapijt gemaakt van frisdrank doppen

Na de Young Design talents zijn wij de bekende namen op de beurs gaan verkennen. Na afloop spotten wij de volgende trends voor woonseizoen 2010:

Wit is het nieuwe zwart
De kleur wit. Stoelen en banken met witte leren bekleding, maar ook interieurs waar hoogglans wit terug komt in de accessoires. Hoogglans witte eettafels, maar dan wel met donkere accenten voor een warmere uitstraling. Voor mensen die liever voor kleur gaan was er veel paars en groen te vinden.

Groen, groener, groenst
Eco-design, natuurlijke vormen en recycling. Groen is ook op het gebied van interieur een van de kernwoorden. Energiezuinige led-verlichting, maar ook het gebruik van onbewerkte boomstammen in lampen, tafels of andere meubelstukken en veel organische vormen.

Niets is wat het lijkt
Trucs, gezichtbedrog en verwarring. Een dag op IMM Cologne laat zien dat designers creatief om gaan met vorm en gebruiksvoorwerpen. Want niet alles is wat het lijkt. Een bureautje met lamp, is eigenlijk een bankje waar u kunt genieten van wat privacy. Een klok gemaakt van blik, een lamp met bestek of glasservies. En ook met perspectief wordt de bezoeker in verwarring gebracht.

Ook gezien
Het gebruik van donker hout. Grote eettafels waarbij nog gespeeld kan worden met de grootte, met daarbij fijne armstoelen voor lange avonden tafelen. Comfortabele banken. Terugkeer van klassieke meubels en een belangrijke rol voor nieuwe technologie in huis. 

 

Design Post
Buiten de IMM was er ook de Design Post, een kleine beurs met grote namen. Hier kwam ik aan de praat met Paulien, een marketing manager bij Montis. Zij vertelde onder andere over de vernieuwende jongeren lijn, de Montis+. Deze lijn wordt ontworpen in samenwerking met jonge ontwerpers. Paulien vertelde dat voor deze lijn veel unieke gebruiksmaterialen worden gebruikt, waardoor het productieproces ingewikkelder is. Aangezien de Montis+ lijn vooral jongeren moet aanspreken moet de prijs ook aantrekkelijk worden.

Op dit moment is er geen mogelijkheid om deze meubelen te bezichtigen, laat staan te kopen, behalve op de beurs van Keulen en in het voorjaar op de beurs van Milaan. Dus ik was één van de gelukkigen! Helaas zal niet alles in product worden genomen maar een voorproefje krijgen van de nieuwe ontwerpen is altijd bijzonder.
Hieronder een paar foto’s van deze eventueel opkomende lijn.lampen van soepel leer


Tafel + stoelen; gevuld met meelKruk aka chesterfield


Kruk voor de sier! (heb er op gezeten en was niet echt convertabel)


Grote tafel die afloopt! Geinig, Paulien had er helemaal een balletje voor ter demonstratie!

 

Na het bezoeken van de beurs gingen wij Keulen stad in. Hier kwam ik een vorm van guerilla marketing tegen. Een leuke ijsje op een gebouw! En hier heb ik natuurlijk meteen een foto van gemaakt, zie hieronder:

Guerilla marketing in Keulen Duitsland

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s