Art Deco Beurs

Op 6 februari ging ik samen met mijn moeder en oom naar het Art Deco beurs in Den Haag. Voordat ik hier heen ging wist ik vrij weinig van de stroming art deco, dus ging ik met veel enthousiasme heen. De beurs was gevestigd in de grote kerk van Den Haag.

Mijn oom heeft twee kringloop winkels in Amsterdam Noord en weet veel van verschillende stromingen en kunst stukken. En krijgt regelmatig dure voorwerpen binnen die meer waard zijn dan men denkt. Het lijkt een simpel vaasje maar is op een speciale manier geslepen en gemaakt en is al wat jaren oud.

Ik was erg blij dat mijn oom mee was. Toen wij heen gingen wist ik nog helemaal niet dat hij zoveel wist over kunst. Doordat Kees, mijn oom, mee was kreeg ik achtergrond informatie over allerlei meubels en accessoires. Zo kon hij mij vertellen over een potje speciaal voor een cactus (zie foto 9), een vaasje gemaakt van zink. De techniek met zink mag tegenwoordig niet meer worden gebruikt (zie foto 12). En over allerlei andere kunstwerken.

Op de beurs was niet alleen Art Deco te zien. Ook waren de stromingen van Nederlandse Art Nouveau, Nieuwe Kunst, Amsterdamse School en Design uit de periode 1880 – 1980, aangevuld met deelnemers uit België en Duitsland. Door achtergrond informatie van mijn oom en stroomrichtlijn van mijn moeder waren al snel de verschillende stromingen duidelijk te zien. Hieronder een paar foto’s, wat voor mij indrukwekkend was;

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s